top of page
AdobeStock_281814937.jpeg

NÆROMRÅDET

Med Jotunheimen
for dine føtter

kart2.jpg

Jotunheimen nasjonalpark ble
etablert i 1980 og strekker seg over et 1151 km2 stort område i Lom, Vågå og Vang i Innlandet fylke, og Luster og Årdal i Vestland fylke. Det var den norske dikteren Aasmund Olavsson Vinje, som gav disse fjellene navnet sitt i 1862: Jøtunheimen - inspirert av det ville landskapet og norrøn mytologi.

På Beitostølen står naturopplevelsene i kø.

Beitostølens beliggenhet ved foten av Jotunheimen gir et hav av muligheter for sommerlige friluftsopplevelser og tilhørende aktiviteter. Eksempler på aktiviteter er fotturer, juvvandring, rafting, klatring, høydebane, fisking og sykling som noe av alt du kan oppleve.
Besseggen, som en av de mest spektakulære fjellturene i landet, ligger bare en kort biltur i fra Beitostølen. I tillegg er Bitihorn og en rekke andre 2000-meterstopper innen rekke-
vidde. Både Bygdin, Vinstervatnet, Øyangen, Gjende og flere mindre fjellvann byr på gode muligheter for padling med kano, kajakk og fisketurer.

Jotun, betyr kjempe, og Jotunheimen blir derfor kjempenes hjem. I Jotunheimen er det plass til både tinderangleren og blomsterelskeren. De merkede stiene leder deg nesten alltid til ei turisthytte der du får du varm mat på bordet og tak over hodet for natta. Er du sjølberga av natur klarer du deg fint med et telt og ei fiskestang. Auren i Jotunheimvannene lar seg lure.

synshorn.jpg

Luft under føttene, luft bak ryggen, loddrette fjellvegger og kribling i magen.

Mellom innsjøen Bygdin og Vinstervann ligger Synshorn. Erfarne guider tar deg trygt og sikkert opp den bratte fjellsiden og langs trange fjellhyller på en tilrettelagt rute som fører deg helt til topps på Synshorn. Navnet Via Ferrata kommer fra Italia, der de bygde «jernvei» eller klatresti i fjellet under den første verdenskrigen. Her ble de etablert som en del av stinettet mellom alpehyttene for å lette adkomsten til topper. Jernbøylene i Via Ferrataen gjør de vertikale veggene 1500 meter over havet tilgjengelige for alle som er i alminnelig god form. Hvis du tør ;-)

0b340f_0d1ab852ddde4f09a1e244c2aa3c37a0~mv2.png

Beitostølen er en urban fjellandsby der hele Jotunheimen ligger for våre føtter. Her kan vi velge natur eller kultur helt etter dagsformen. Da prosjektet Tindelia kom, midt i smørøyet, var vi aldri i tvil.
Eva Olsen, 42, Kolbotn

bottom of page